Τρίτη, 27 Ιανουαρίου 2009

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ

Τον Δεκέμβριο του 2008 έφυγε απο κοντά μας ο 15χρονος μαθητής Αλέξης Γρηγορόπουλος απο σφαίρα αστυνομικόύ. Ο θάνατος του Αλέξη ήταν η σταγόνα που ξεχίλησε το ποτήρι σε όλα αυτά που συμβαίνουν γύρω μας τα τελευταία χρόνια... Έτσι δημιουργήθηκε ένα είδος εξέγερσης και μέσα απο αυτή την εξέγερση δημιουργήθηκαν ομάδες ατόμων που προσπαθούν και κάνουν ότι μπορούν για να κρατήσουν ζωντανό αυτό που ξεκίνησε...Την αλλαγή αυτής της κοινωνίας πάνω στην παιδεία , στο εργατικό δίκαιο στην καλυτέρευση της ζωής μας γενικότερα, διότι έχουμε βαρεθεί να ακούμε πια κούφιες υποσχέσεις και παχιά λόγια...
Μια απο αυτές τις ομάδες που δημιουργήθηκαν είναι και η Πρωτοβούλια Κατοίκων Καλαμαριάς όπου μέσα απο πορείες και συνεδριάσεις προσπαθεί να αφυπνήσει τον ''βολεμένο'' κόσμο της Καλαμαριάς. το blog τους είναι http://protovouliakalamarias.blogspot.com .
Η Πρωτοβουλία Κατοίκων Καλαμαριάς ασχολείται όχι μόνο με γενικά θέματα αλλά και με τοπικά όπως πχ. προσπαθεί να ανατρέψει να ιδιωτικοποιηθούν κάποιοι δημόσιοι χωροι πώς είναι χώρος της Πλάζ.
Έτσι με αφορμή αυτή την ομάδα πιστεύω ότι σε κάθε δήμο θα πρέπει να υπάρχει μια πρωτοβουλία κατοίκων η οποία δεν θα σκύβει το κεφάλι και θα κάνει ότι περνάει απο το χέρι της για να μην αφήσει τα θηρία της εξουσίας να αλλονίζουν όσο ακραίο και αν φένεται αυτο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: